2009. február 4., szerda

A BÜROKRÁCIAI ÁLDÁSAI...

Megint kaptam egy hírt...

Nesze neked logika, lényeg, sürgősség, fontosság... Nem tudom, de én úgy gondolom, először talán megoldást kéne találni, és utána megkeresni, ki az illetékes, felelős, kinek kell fizetni. Az mégis jobban ráér...

TOVÁBB ROMLIK A FENEKETLEN TÓ ÁLLAPOTA

Tovább romlik az újbudai Feneketlen tó állapota, mert a Fővárosi Önkormányzat mulasztása miatt a tó jogilag nem létezik, így megmenteni is nehéz - mondta Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője.


A képviselő kiemelte: egy 2000-es kormányrendelet szerint a bányatavakkal érintett ingatlanok tulajdonosainak meg kell kérniük a bányatóra vonatkozó vízjogi üzemeltetési engedélyt az illetékes vízügyi felügyelettől. A Fővárosi Önkormányzat, a Feneketlen tó tulajdonosa, az elmúlt nyolc évben elmulasztotta megkérni ezt az engedélyt, így a tó jogilag nem is létezik, csak egy "térképészeti fogalom". A tó megmentésére irányuló törekvések emiatt pedig többhónapos késedelmet szenvednek - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly kora tavasszal egyméternyi víz tűnt el a tóból, ősszel pedig hab jelent meg a felszínén. Rétvári Bence közölte: a Fővárosi Önkormányzatot az illetékes hatóság, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatta az engedély megkérésének elmaradásáról. Hangsúlyozta: addig, amíg a tóval nem volt semmiféle probléma, ez a jogsértő állapot nem okozott problémát, azonban mostanra pótolni kellene a hiányosságot, mert, mint a képviselő kiemelte, a vízmérő, víztisztító berendezések megépítéséhez szükség van rá.



Az ellenzéki képviselő elmondta azt is: a Fővárosi Önkormányzat csak 2009. szeptember 30-i határidővel vállalta a Feneketlen tó biológiai egyensúlyát vizsgáló berendezések telepítését. Mint közölte, a kerületi önkormányzat által tavaly tavasszal ígért vízpótlás is elmaradt.


Forrás: greenfo/mti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése